Van de voorzitter @ KV Oerterp

  • Facebook icoon
  • Twitter icoon
AUG 31


Van de voorzitter @ KV Oerterp

Beste leden, ouders van jeugdleden en andere betrokkenen,

Het is eind augustus. De vakanties lopen ten einde en het korfbalseizoen gaat weer beginnen. Net als ieder jaar... toch? Het voelt vreemd, een tikkeltje onwerkelijk. In maart, toen de competitie plotseling stil werd gelegd, leefden we in veronderstelling dat na een paar maanden alles weer 'normaal' zou zijn. Nu weten we beter: het virus is niet weg en lijkt ook geen aanstalten te maken. We moeten leren leven met maatregelen die onze vrijheden beperken, teneinde onze gezondheid en die van anderen te beschermen. De scherpe randjes zijn eraf, de 'lockdown' is voorbij, maar dagelijks worden we nog geconfronteerd met regels, omgangsvormen, ge- en verboden en nieuwe normen. 

Zo vinden we ons straks ook terug op het korfbalveld. Het zal anders zijn dan anders. Er zullen regels zijn, zie daarvoor ook de posters die zijn toegevoegd aan deze mail. Het zal hier en daar ongemakkelijk en gekunsteld zijn. We zullen ook sommige dingen niet mogen. Maar ondanks alles kunnen we wel weer van onze sport genieten. De eerste trainingen zijn geweest en de beheerscommissie is druk met het aanpassen van de accommodatie om deze 'corona-proof' te maken. Eenrichtingsverkeer in de kantine, niet douchen en omkleden bij de trainingen (de kleedboxen blijven dicht) en tijdens wedstrijden, zo hebben we besloten, mag alleen de tegenstander gebruik maken van de kleedruimtes. 

Ook rond uitwedstrijden zullen we het merken: personen van boven de 13 die niet samen een huishouden vormen, worden geacht mondkapjes te dragen als ze bij elkaar in de auto zitten. De anderhalve-meter-regel is van kracht. Nazitten in kantines wordt lastig. Maar we mogen weer trainen en spelen. We mogen onze hobby weer beoefenen en we kunnen weer plezier beleven aan elkaar. Laten we ervoor gaan te genieten van de mogelijkheden die er zijn, met inachtneming van de richtlijnen.

Activiteiten

Door de maatregelen rondom corona is het lastig om activiteiten te organiseren. Er wordt gekeken naar wat er wel georganiseerd kan worden, maar bijeenkomsten voor de gehele club lijken nog ver weg. Dit is extra jammer, omdat dit ons ook de mogelijkheid ontneemt om op waardige wijze kampioenen te eren, vrijwilligers te bedanken en passend afscheid te nemen van mensen die de club verlaten. We willen dit heel graag nog inhalen, maar het lijkt lastig om dat voor elkaar te krijgen. 

In het bijzonder is dit vervelend voor het afscheid van Marten de Boer. Marten heeft jarenlang de seniorengroep trainen gegeven, met veel inzet en plezier. Hij vindt het tijd om ermee te stoppen, zodat hij meer tijd overhoudt voor andere dingen. Een besluit wat we enerzijds betreuren, maar ook zeker begrijpen. Langs deze weg wil ik Marten in ieder geval alvast heel erg bedanken voor jarenlange inzet voor onze vereniging. Ik hoop dat spoedig nogmaals te mogen doen op een manier die past.

Bezetting commissies

Toen ik voorzitter werd van de club had ik voor ogen dat we een brede schare aan vrijwilligers zouden gaan inzetten om de club te verbeteren. Actieve leden, betrokken ouders van jeugdleden en andere betrokkenen die gezamenlijk werken aan het creëren van een saamhorige vereniging, een thuis voor iedereen. Hoewel het altijd beter kan, ben ik erg blij met recente ontwikkelingen in de activiteitencommissie, de sponsorcommissie en de beheercommissie. Ouders van jeugdleden die daar posities innemen om de club vooruit te helpen. Vele handen maken licht werk, dus bij dezen de oproep aan anderen om ook mee te gaan helpen.

De Interne Organisatie Commissie (IOC) heeft bijvoorbeeld een vacature voor een extra contactpersoon. Zoals eerder aangegeven organiseert de IOC de randvoorwaarden om te kunnen spelen. Zaalhuur, scheidsrechters, teamindelingen en trainers regelen wordt door deze commissie gedaan. De contactpersoon zou vanuit de commissie het aanspreekpunt zijn voor de trainer(s) en (ouders van) spelers van een bepaalde leeftijdscategorie. Korfbalkennis is geen must, het gaat om een stuk organiseren en communiceren. Meer info over de rol is op te vragen via ioc@kvoerterp.nl

We kijken uit naar een sportief en mooi seizoen 2020/2021. Met elkaar, voor elkaar en door elkaar. Veel plezier toegewenst!

Met vriendelijke groet,
Ids Auke Boersma
 

Klik hier voor poster-richtlijnen-sportaccommodatie

klik hier voor Corona en korfbal bij KV Oerterp

'Sportieve groei op eigen kracht'

Lid worden
KV Oerterp logo

Adressen

Zaal: Multifunctioneel Centrum de Wier
De Telle 21, 9247 BH Ureterp
Telefoon 0512 30 14 40

Veld: Sportpark De Griene Greide
Griene Leane 6, 9247 GT Ureterp
Telefoon 0512 30 32 87

© 2021 KV Oerterp. Alle rechten voorbehouden.

Duracom logo