Update Corona virus m.b.t. KV Oerterp/VKC

APR 29

Update Corona virus m.b.t. KV Oerterp/VKC

Beste (ouders van) clubleden,

De persconferentie van onze premier van vorige week dinsdag heeft nogal wat stof doen opwaaien. De een is blij met versoepeling van maatregelen rondom het sporten en naar school gaan, de ander baalt van een gebrek aan perspectief op het heropenen van een kroeg of kapperszaak. Wat ik er vooral uit haal is een sprankje optimisme, na vele weken van onzekerheid en tegenspoed. Een doorkijkje naar betere tijden. Ik kies er voor vast te houden aan de positieve punten die doorsijpelen, ook al begrijp ik de keerzijde zeer goed.

Kinderen kunnen na de vakantie weer naar de basisschool. Dat is een forse stap vooruit. Velen keken er ook wel weer naar uit, zowel ouders als de kinderen zelf. Wat gelukkig ook weer mag is het vrijuit trainen in teamverband in de leeftijd tot en met 12 jaar. Voor de oudere jeugd zijn er nog wel restricties, zoals het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Een lastig gegeven in onze sport, maar daar passen we een mouw aan.

In overleg met de trainers van de jeugdteams is afgesproken om na de vakantie weer te gaan trainen. Dit is dus in de week van 11 mei.
De IOC zal hierover meer informatie laten rondgaan via de gebruikelijke kanalen.
Lekker bezig zijn met onze hobby in de buitenlucht, daar zijn we aan toe!

De volgende teams gaan na de vakantie (vanaf 11 mei) één keer in de week trainen:

Maandag: A’s - 19.00-20.00 uur - Haye en Selma
Donderdag: F’s - 17.00-18.00 uur - Andes en Mirjam
Donderdag: D1 - 18.00-19.00 uur - Nynke
Donderdag: D2 - 18.00-19.00 uur - Joël
Vrijdag: B1 - 19.15-20.15 uur - Thea

Er gelden wel een aantal maatregelen:

1. De kantine zal niet open gaan;
  2. Ouders mogen niet langs de lijn;
  3. Na de training kan er niet op het sportcomplex gedoucht worden en gaat iedereen meteen naar huis;
  4. Er mogen geen wedstrijden gespeeld worden.

Al met al houdt dit in dat de jeugd weer aan de slag mag, maar dat er van competitie geen sprake meer zal zijn. Dit hadden we in een eerder stadium ook al voorzien.

We houden hoop dat we in juni nog iets kunnen doen met een bredere groep binnen de vereniging. Realisme is echter ook op zijn plaats en het lijkt er op dat grotere samenkomsten nog wel een tijdje niet zullen kunnen doorgaan. We houden het in gaten en laten horen hoe het komt.

Binnenkort meer. Hou vol en tot ziens.

Sportieve groet,
Ids Auke Boersma

© 2020 KV Oerterp. Alle rechten voorbehouden.