Nationale Special Olympics G-team

JUL 12

Nationale Special Olympics  G-team

Vrijdag 8 juni was het dan eindelijk zover, SONS 2018 gaat van start.

12.00 Uur gingen Willy en ik (Lolkje) met twee busjes van Kijlstra gevuld met tassen en een groep G-korfballers onderweg naar Borculo.

De rit verliep voorspoedig en we kwamen rond 14.00 uuraan bij kampeerboerderij van de Fam Beerten.

De groep ging even op inspectie door de kampeerboerderij, waarbij de slaapkamers ook gelijk werden ingedeeld.

De tassen kwamen uit de bus en de bedden werden opgemaakt.

Tegen 16.00 uur moesten ze zich omkleden voor de opening.

We zijn naar een afgesproken plek gereden waar me een box met eten kregen. We moesten wachten op de pendelbus die ons naar het stadion zou brengen.

Bij het stadion werden we begeleid naar het vak van Friesland.

Ook daar moesten we weer wachten, maar met een spelletje “boter kaas en eieren” en het spelletje “wie ben ik” was het wachten niet zo erg.

Het binnen lopen van het stadion heeft in ieder geval op mij een grote in druk achter gelaten. Al die mensen die daar waren voor al die g-sporters, het was geweldig.

Het binnen komen van de sporters werd aan elkaar gepraat door Erben wennemars en Eric Hulsebos.

Nadat iedere sport vereniging werd de vlam ontstoken door een g-sporter en Volleybal speelster Lonneke Sloetjes.

Daarna kon het feest beginnen. Met het grote orkest van Guido’s Orkestra  en Gerard Joling was het feest kompleet.

Na het grote feest zijn we weer terug gebracht naar de opstapplek en zijn we terug gereden naar de kampeer boerderij.

Zaterdag ochtend na dat het heerlijke ontbijt, (lekkere broodjes van Bakker de Vries uit Oudega) zijn we naar het terrein van Olympia 22 gereden, daar aangekomen bleek dat we een beetje aan de late kant waren, de ochtend gymnastiek was al begonnen.

Grietje, Nynke, Marja en Marijke waren inmiddels ook arriveert zodat Coaches en de groep Korfballers compleet was.